Åk på spa i Dalarna

08 september 2020 jonas olsson

Skäm bort dig med en dag eller helg fylld av fysisk och mental avslappning. Bland Dalarnas utbud av spa och relaxupplevelser finns anläggningar belägna i stadsmiljö, naturnära, eller i anslutning till skidanläggningar. Därmed kan du kombinera din vistelse med andra aktiviteter som passar dig.

Dalarna är känt som ett av Sveriges mest pittoreska landskap. Upplev den vackra miljön runt sjön Siljan, och passa på att besöka Axel och Hilda Munthes sommarhus Hildasholm strax norr om Leksand. Om du föredrar lite liv och rörelse kan du istället välja en spaanläggning i Mora, och ta chansen att passera Vasaloppets målgång, som är belägen mitt i stan.

 

Hitta något som passar dig

Våra vardagsliv präglas av högt tempo och prestationskrav. Vi rusar fram för att hinna med jobb, sociala aktiviteter och fritidsintressen, och därför är det viktigt att regelbundet karva ut tid för återhämtning. På spa lämnar du kraven vid dörren, och ger dig själv chansen att rensa tankarna och hämta ny energi.

Välj en anläggning som ger dig bäst förutsättningar för att slappna av. Kanske räcker det med tillgång till en pool och några goda måltider för att du ska känna dig nöjd. Kanske vill du passa på att få massage eller annan typ av behandling för att uppleva det där lilla extra.

 

Något för alla

När du väljer en vistelse i Dalarna får du mer än en spaupplevelse. I Dalarna har du möjlighet att uppleva det gamla Sverige, i form av faluröda stugor och gamla fäbodar. Om fysisk aktivitet är din favorit finns till exempel vandringsleder, skidåkning och cykling nära till hands.

Några av Sveriges mest kända konstnärer har bott i Dalarna, och flertalet konstnärshem finns bevarade och står öppna för besökare. Besök Carl och Karin Larssons färgstarka hem i Sundborn, eller Anders Zorns imponerande villa i Mora. För den musikintresserade rekommenderas Alfvéngården strax utanför Leksand.

Fler nyheter