Fettsugning för att få bort det där lilla extra

25 januari 2020 cecilia_olsson

Våren börjar närma sig och innan man vet ordet av så är ”Beach 2020” här. Att ha en hälsosam livsstil där man rör på sig regelbundet och äter bra mat är viktigt för att kunna hålla kroppen i god form men även för att må bra mentalt. Många kan uppleva att det är jobbigt då man ska visa sig i bikini på stranden. En dröm för de allra flesta är att ha den där ”perfekta” bikinikroppen som gör att man inte reflekterar över att glida ur kläderna och kasta sig i vattnet. Även fast man håller sig till en bra kost och tränar regelbundet så upplever många att det är vissa ”problemområden” där fettet inte vill försvinna. Har man kämpat länge utan resultat så kan fettsugning vara ett alternativ.

Genom att kirurgiskt ta bort fettceller från ett område säkrar man att de aldrig mer kommer att återskapas på den platsen igen. Det som är viktigt att tänka på innan man genomgår ett sådant skönhetsingrepp är varför man vill göra det. Handlar det bara om att ta bort fettdepåer som man kämpat för att få bort så att man ska kunna känna sig nöjd och bekväm i sin kropp, då kan fettsugning vara ett alternativ. Är det däremot så att man mår jätte dåligt och tror att en fettsugning kan göra att man blir lycklig så är det bättre att söka hjälp hos exempelvis en psykolog innan man beslutar sig för ett kirurgiskt ingrepp. 

På skönhetskliniken Devita erbjuder de fettsugning med en teknik som heter Lipomatic. Tekniken har bevisade resultat att på ett säkert och effektivt sätt möjliggöra borttagning av fettdepåer med oerhörd precision. Vid ingreppet löser man först upp de oönskade fettdepåerna genom vibrerande kanyler och därefter, på ett skonsamt sätt, sugs fettcellerna ut. Maskinen som används under proceduren hanteras av en kirurg och har ett säkerhetssystem som skyddar nerver och muskelvävnad.

 

Fler nyheter