Gå en utbildning inom fillers för nya utmaningar

20 juli 2021 lily_hansen

Det går alltid att förverkliga sig själv lite till. Det finns alltid någon slags kunskapslucka att fylla. Ingen kan säga att man kan allting. Varje liten fortbildning kommer ge dig större möjligheter för nya utmaningar, nya jobb och bättre inkomster. Även om det tillkommer en mindre investering. 

Så är fallet även för legitimerade läkare. Man kanske tror att de redan står på karriärens topp, men det finns fortfarande saker att utbilda sig inom. Fillers, till exempel. Det är inte vem som helst som får lov att injicera en patients ansikte med hyaluronsyra. Du måste ha gått en utbildning för att kvalificera dig för det. Med både teoretiska och praktiska inslag. 

Det handlar dock inte om ytterligare ett par år på läkarprogrammet för att lära dig att allt du behöver veta om fillers. Snarare om ett par dagar. Först en grundutbildning på en heldag och därefter ytterligare en dag för att gå fortsättningskursen. 

 

 

Certifierad att hantera nålen

Det är först med en utbildning inom fillers som du blir certifierad och alltså får lov att utföra behandlingen. Som patient känns det rätt tryggt att veta att den som står med injektionsnålen faktiskt svart på vitt kan visa upp ett bevis på att den vet vad den håller på med. Att läkaren har genomgått någon slags examination och visat sig vara lämplig att hantera den lite känsliga kombinationen av nålar, hyaluronsyra och en främmande persons ansikte. 

När du väl har utbildat dig öppnas plötsligt nya dörrar. Du kommer att få chans att möta en helt annan typ av klienter än du som läkare gjorde tidigare. Inte längre behöver du ta hand om hypokondriker på vårdcentralen som tror att de har fått malaria för att de blivit bitna av en mygga. Här kommer en direktlänk till mer information, så att du slipper googla på “utbildning fillers” själv: https://www.lakarnasestetiskaskola.se/vara-utbildningar/fillers

Fler nyheter