Gör ett trådlyft för att få bort linjer och rynkor

11 november 2019 admin

När man börja komma upp i 35-40 års åldern är det många som upplever att huden blir slappare och rynkor börjar träda fram allt tydligare. För vissa är det ingen stor grej men för andra blir det väldigt jobbigt och det känns värt att lägga pengar på ett ingrepp. Den senaste metoden kallas trådlyft och det är ett icke kirurgiskt ingrepp. Man behöver inte sövas för ingreppet och det krävs heller inte någon bedövning. Man kan använda lokal bedövning men det är enligt många ett smärtfritt ingrepp. Det går till så att man för in kirurgiska trådar under huden. Trådarnas uppgift är att stimulera produktion av kollagen och elastin i området runt tråden, detta bidrar alltså till ett lyft. De insatta trådarna löses upp naturligt efter en tid och resultatet ser man först efter några veckor men bäst efter sex månader. Resultatet sitter i 18-24 månader och i vissa fall även längre. Hur länge resultatet håller beror mycket på hur man tar hand om sin hud. Till exempel rökning och för mycket exponering i solljus gör att huden åldras och rynkor framträder snabbare. 

På 85 kliniken erbjuder dom trådlyft som behandling för tidigt åldrande. Trådlyft rekommenderas normalt inte vid kraftigt åldrande med mycket överskottshud, kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet, då suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. Inför en behandling träffar man en av deras certifierade behandlare för en personlig konsultation där man tillsammans går igenom vilka problem man upplever och vilka önskemål man har. Baserat på det rekommenderar behandlaren vad som ska göras och hur processen kommer att gå till. De olika ingreppen man kan göra på 85 kliniken med hjälp av trådlyft-metoden är ett generellt ansiktslyft, pann-och ögonbrynslyft, haklyft samt halslyft.

Efter ingreppet kan man känna sig lite svullen och öm där nålarna har gått in, annars ska allt vara som vanligt och man kan lugnt vänta på att resultatet sakta men säkert träder fram. 

Fler nyheter