Håll händerna varma – vantar eller handskar?

14 maj 2020 patrick pettersson

När det är kallt ute är det absolut nödvändigt att värma händerna för att inte bli sjuk, och att gräva ner händerna i fickan är inte en långvarig lösning. Det är självklart att man måste använda vantar, eller handskar, men frågan är vilka och varför? Skillnaden är i material och design. Vantar är generellt lite enklare, i varma tyger som ull, bomull eller syntetiska material som håller kylan borta. Handskar däremot brukar mest vara av läder, och dessutom är designen mer sofistikerad. Behöver du komplettera en elegantare look kan du kola in denna handskaffär https://ostermalmshandskaffar.se/ och välja mellan ett stort utbud av handskar i allt från italienskt läder till hjortnappa och där emellan.

 

Väsentlig för en klassisk och stilren garderob

Tjocka och varma tumvantar kan vara sköna att ha när man är ute och åker skidor eller för att sätta på barnen när de ska ut i snön. Men för alla andra tillfällen som till exempel resan till kontoret, höstpromenaden eller dejten kan det kännas bättre med ett par snygga handskar. Det är en tidlös accessoar för både damer och herrar som tycker om att se välklädda ut. Det är bra att tänka på hur man matchar sina handskar. Du kan använda ett par svarta handskar som basplagg, som kan lätt kombineras med olika färger, och med svart förstås, för att skapa en komplett outfit.

 

 

Bli en omtänksam handskägare

Innan köpet av handskar är det bra att försäkra sig om att de passar. Du kan mäta din handbredd runt knogarna, och handlängden mellan tippen på mellanfingret och handleden. Dessa mått kommer till hands när man handlar online. Ger du handskarna det underhåll de behöver kommer de att hålla i många, många år. Precis som alla föremål i läder behöver läderhandskar smörjas in då och då och bevaras torrt under den varma årstiden.

Fler nyheter