Utbildning i fillers för stressade läkare

27 juni 2022 jonas olsson

editorial

Vem kan gå en utbildning inom fillers? Svaret är kort, men enkelt: legitimerade läkare och tandläkare. Fillers är nämligen en injektionsbehandling. I dag krävs en riktig läkarutbildning eller tandläkarutbildning för att du ska kunna få utföra sådana, enligt svensk lagstiftning.

Tidigare har skönhetsbranschen i Sverige varit relativt oreglerad. Därför har det funnits kliniker där outbildad personal kunnat utföra injektionsbehandlingar som fillers eller botox. Så är alltså inte längre fallet. Många anser detta vara en bra sak, särskilt med tanke på patientsäkerheten.

 

Förbättra din arbetsvecka med hjälp av en utbildning i fillers

Många läkare upplever sin arbetssituation som stressande. Särskilt de som arbetar inom till exempel akutsjukvård eller något annat vårdområde som innebär stor press. Men även en läkare kan behöva lite andrum på jobbet. En utbildning för fillers kan ge dig möjligheten att variera din arbetsmiljö.

Till exempel skulle du kunna jobba på en skönhetsklinik en eller två dagar i veckan, samtidigt som du behåller en del av din tjänst på det vanliga sjukhuset. För dig som arbetstagare skulle det kunna innebära en stor förbättring vad gäller arbetssituationen i stort. Omväxlingen skulle kunna innebära en mycket mer avslappnad inställning till hela arbetslivet.

 

Utbildning fillers

 

Skönhetsintresserad och läkare ingen ovanlig kombination

Många läkare har dessutom ett visst skönhetsintresse. Särskilt de som kanske specialiserat sig mot plastikkirurgi. I så fall är det nog ett mycket naturligt steg, att dessutom se till att få precis rätt kunskaper för att även kunna utföra fillers.

Det kan också upplevas trevligt att inte behöva möta sjuka människor dag ut och dag in på jobbet, utan även få ta del av mänskliga möten i ett mer positivt sammanhang. Glöm inte att världen är större än sjukhuset du arbetar på. Där ute finns ett helt samhälle av glada positiva människor, som du skulle kunna arbeta med efter att ha gått en utbildning i fillers. 

Fler nyheter