Vad innebär plastikkirurgi

11 september 2020 patrick pettersson

De flesta tänker nog skönhetsoperationer och visst kan det stämma i många fall. Eller rättare sagt, det beror på vad man menar med det. Många gör operationer för att förbättra sitt utseende även om de inte har råkat ut för en olycka eller har något annat problem. Men väldigt många gör operationerna efter en olycka.  Eller bara som ett led i att må bättre på ett eller annat vis. 

 

Några operationer

Bröstförstoring  – något man gör för att skapa rundare eller större bröst. Bröstlyft är något som många gör för att få “tillbaka” brösten efter amning. Som ett tredje alternativ finns bröstförminskning, för dem som har så stora bröst att det är ett problem i vardagen. Kanske får man problem med axlar och nacke som en följd av sina bröst.

 

Ögonlock – med åldern kan både de övre och nedre ögonlocken bli påsiga på grund av överskottshud. Genom att avlägsna den får man en öppnare blick. Flera har problem med att se innan operationen och upplever stor skillnad.

Bukplastik – en operation som hjälper personer som gått ner mycket i vikt. Man avlägsnar då hängande hud. Även gravida där huden inte går tillbaka blir hjälpta av denna operation.

Facelift – när man blir äldre får man mindre underhudsfett, samtidigt som huden blir mindre elastisk. Det kan göra att den blir slapp. Då kan ett facelift hjälpa till att få en ungdomligare look.

 

 

Hur fungerar det

Man tar kontakt med en klinik som ser intressant ut och bokar en tid. Under första besöket har man ett samtal med läkaren där man pratar om vad man vill ha gjort. Läkaren gör en undersökning och bestämmer sedan hur man sedan ska gå tillväga. Om det blir bestämt att man ska genomgå plastikkirurgi får man en tid för ingreppet. När operationen är gjord, beroende på vilken operation det är, får man stanna kvar under natten.

Fler nyheter