Allt du behöver veta om bröstförstoring i Stockholm

15 september 2022 Helen Johansson

editorial

Ett populärt ingrepp

Det är en av de mest populära kosmetiska ingreppen i världen, och Stockholm är inget undantag. Om du överväger bröstförstoring i Stockholm finns det några saker du bör veta. I det här blogginlägget tar vi upp grunderna för bröstförstoring, inklusive vad du kan förvänta dig före och efter operationen.

Vad är bröstförstoring?

Bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att implantat placeras under brösten för att öka deras storlek och/eller form. Operationen kan utföras med antingen silikon- eller saltvattenimplantat, och vilken typ av implantat som används bestäms utifrån dina individuella behov och preferenser

Innan du genomgår operationen kommer du att ha ett samråd med din kirurg för att diskutera dina mål och förväntningar. Under detta samråd kommer din kirurg också att utföra en fysisk undersökning för att försäkra sig om att du är en bra kandidat för operationen. När du väl har bestämt dig för att genomföra operationen kommer du att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför ingreppet.

Dessa instruktioner kommer troligen att innehålla riktlinjer för kost och motion samt information om vilka mediciner och kosttillskott du ska ta eller undvika under veckorna före operationen. Det är viktigt att du följer dessa instruktioner noggrant för att minska risken för komplikationer.

image

Själva operationen sker vanligtvis under allmänbedövning och tar 1-2 timmar att genomföra. Under ingreppet kommer din kirurg att göra snitt under dina bröst och sedan sätta in implantaten på plats. När implantaten är på plats kommer snitten att stängas med stygn eller kirurgisk tejp.

Efter operationen kommer du troligen att känna viss smärta och obehag. Din kirurg kommer att ordinera smärtstillande läkemedel för att hjälpa till att hantera detta obehag. Du kommer också att få dräneringar placerade under armarna för att hjälpa till att avlägsna överflödig vätska från området. Dessa dräneringar kommer vanligtvis att tas bort inom en vecka eller två efter operationen.

Du kommer att behöva ta det lugnt under minst några veckor efter operationen och undvika ansträngande aktiviteter eller träning. Du bör också undvika att bära behåar med byglar under denna tid eftersom de kan sätta tryck på dina snitt och orsaka att de blir irriterade. De flesta kan återgå till arbetet inom 2-3 veckor efter operationen, men detta varierar beroende på vilken typ av arbete du har

Det kommer att ta flera månader för dina snitt att läka helt och hållet och för dina bröstimplantat att sätta sig i sitt slutliga läge. Du bör dock börja se resultat av din operation snart efter att den är genomförd.

I det här blogginlägget har vi täckt grunderna för bröstförstoring, inklusive vad du kan förvänta dig före och efter operationen. Bröstförstoring är ett populärt kosmetiskt ingrepp som kan hjälpa kvinnor att uppnå sitt önskade utseende med minimal stilleståndstid eller komplikationsrisk när det utförs av en kvalificerad plastikkirurg. Tack för att du läste!

Fler nyheter