En Stetson-keps passar både svenska huvuden och svenska plånböcker

09 maj 2022 jonas olsson

editorial

Vad tänker du på när du hör namnet Stetson? Kanske John Wayne. Hästar som rider mot solnedgången, kaktusar, Dallas… Helt klart amerikanskt, i alla fall. Cowboys och city slickers. Säkert ser du hatten framför dig. En elegant, brättad hatt av westernmodell. 

Men visste du att Stetson faktiskt har betydligt fler huvudbonader i sitt sortiment än så? Du kan till och med få tag på en snygg stetson keps. För ärligt talat – hur många vill egentligen gå runt i en cowboyhatt i centrala Stockholm i dag? Inte så många. 

Var rätt sorts city slicker i city

Om du vill smälta in i stadsmiljön är det bättre att satsa på en keps. Väljer du en från Stetson kan du dessutom vara trygg med att du köpt en riktig kvalitetskeps. Stetson är ett varumärke som är förknippat med prestige. Att de skulle tillverka dåliga skitkepsar finns helt enkelt inte på kartan. 

Företagets arv är betydligt viktigare än så. I många decennier har namnet Stetson förknippats med riktigt, riktigt bra hattar. Att hatten i fråga har en skärm ändrar inte på det. Även om tillverkningsprocessen är lite enklare för en keps än en skräddarsydd cowboyhatt. 

 

stetson keps

 

En keps från Stetson passar både Stockholm och din plånbok

Men det för också med sig att priset på en keps från Stetson är lite vänligare för din plånbok än deras riktigt lyxiga hattar. Ett bra alternativ för dig som vill identifiera dig med Stetsons varumärke på en liten budget. Utan att sticka ut alltför mycket i den svenska gatubilden. 

För hur mycket Sverige än har amerikaniserats på sistone är det ändå en bra bit till att Stockholms innerstad skulle ha några som helst likheter med Dallas eller Texas huvudstad Austin. Kepsen passar alltså både Stockholm och din plånbok. Och ditt huvud. Stetson är nämligen synonymt med riktigt bra passform. 

Fler nyheter