Ladda batterierna på ett spa i Dalarna

10 september 2021 jonas olsson

Många åker till norra Sverige för att fjällvandra. De tycker att det är avkoppling att ge sig ut i vildmarken utan några som helst bekvämligheter. Sova i tält, frysa arslet av sig och laga äcklig, torr och smaklös frystorkad mat i ett stormkök. 

Det är så långt ifrån avkoppling det går att komma. Den enda anledningen till att söka sig till norra Sverige, om du är ute efter avkoppling, är i så fall att gå på spa i Dalarna. På ett spa kan vi prata om avkoppling på riktigt. Att bli masserad, sitta i bubbelpoolen och verkligen hämta energi. Det är annat än att vara ute på ett kallt, blåsigt och regnigt berg. Att det ens kan kallas avkoppling är en skymf med tanke på vad ett spa egentligen har att erbjuda.

 

Avkoppling på riktigt

För vad lockar egentligen mest efter en lång och intensiv vecka på jobbet? Knappast att dra på sig en 25 kilo tung ryggsäck och ge sig ut i naturen och sova i ett tält. Där du får max två timmars sömn. Om du har tur. 

Det torde locka betydligt mer att söka sig till ett spa istället. Där kan du verkligen sova ut. Komma ifrån allt som har med stress och deadline att göra och istället bara ta hand om dig själv, din kropp och ditt sinne. 

Ett mål att jobba efter

Om du bokar en spa-weekend redan nu så har du någonting att se fram emot. Ett mål att jobba mot. Ett ljus i tunneln. En belöning, till och med. Bokar du in en sådan visit så kommer arbetsveckorna att kännas enklare. De blir lättare att ta sig igenom, eftersom du vet att du har någonting att längta efter. Problemet är väl snarare att det kan vara svårt att åka hem från ett spa eftersom det är så bekvämt att vara där.

Fler nyheter