Släpp inte in en målvakt i en handskaffär

09 mars 2022 jonas olsson

editorial

Det tillhör inte direkt normen att spotta i sina handskar. Du skulle inte gå in i en handskaffär och spotta i mockahandskarna på hyllorna. Då hade du definitivt blivit tvingad att köpa handskarna. Inte för att det skulle vara ett dåligt köp dock. Det finns många incitament som driver någon att vilja köpa handskar. Men att bli tvingad till det på grund av att du har spottat i ett exemplar till försäljning är kanske inte den mest genomtänkta metoden. 

Men sakta i backarna nu. Det går inte att släppa det där med att spotta i handskarna. Varför ens ta upp det? Finns det någon som gör så? Det gör det. Men det är som sagt inte mocka- eller skinnhandskarna de spottar i. Det är målvaktshandskarna. Det handlar naturligtvis om de fotbollsspelande målvakterna. För att få bättre grepp om bollen med sina handskar brukar de lägga en riktig loska i handflatorna. Äckligt? Ja, kanske. Men definitivt effektivt.

 

hanskar

 

Behandla handskar med respekt

Man får väl bara hoppas att spottandet i målvaktshandskarna inte är en vana som målvakterna tar med sig in i det civila livet. Det skulle vara väldigt obekvämt om Marc-André Ter Stegen, Manuel Neuer eller Thibaut Courtois av ren reflex skulle spotta i sina handskar på stan. Folk skulle tycka att de är jätteäckliga. Det är en sak att spotta i sina målvaktshandskar i samband med en fotbollsmatch. Det är en helt annan sak att spotta i civila handskar på stan.

Ibland brukar man säga att målvakter är galna. Att det krävs ett särskilt psyke för att bli målvakt. Så är det någon som skulle spotta i handskarna även utanför fotbollsplanen är det väl målvakter. Men man vill ju inte gärna tro det. Man vill hellre tro att de har tillräckligt med hyfs för att förstå hur man ska behandla ett par fina skinnhandskar från en fin handskaffär.

Fler nyheter